Sales Specialist, mBCA medical (m/w/d)

seca is wereldmarktleider in medische meetsystemen en weegschalen, waar kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn. Met name de kunst van de medische precisie "made in Germany", die seca al meer dan 180 jaar onderscheidt, wordt door onze klanten in meer dan 110 landen gewaardeerd. Onderdeel van seca's innovaties is de medische analyse van de lichaamssamenstelling ofwel medical Body Composition Analysis (mBCA). Onze mBCA-meetapparatuur kan binnen enkele seconden de lichaamssamenstelling berekenen, uitgesplitst in vochtpercentage, spiermassa en lichaamsvet voor de romp en de ledematen. Onze toestellen leveren niet alleen belangrijke informatie en gegevens voor het bepalen van de persoonlijke voedingstoestand, maar kunnen ook worden gebruikt om succes en vooruitgang te monitoren, waardoor zij een maatstaf worden voor artsen, fysiotherapeuten of voedingsdeskundigen bij preventie en therapie. Wegens toenemende vraag zijn wij op zoek naar een toegewijd verkoopmedewerker voor ons internationale team van specialisten.

Voor de verdere uitbreiding van de verkoop in de landen België en Nederland.

Verkoopspecialisten mBCA - Verkoopexperts in moderne medische technologie

Klantgerichtheid is de sleutel tot langdurig succes in de verkoop en een principe bij seca. Onze verkoopspecialisten zijn dus opgeleide experts in medisch-technologische producten die uitleg nodig hebben. Met hun expertise ondersteunen de verkoopspecialisten medische gebruikers bij het succesvol gebruik van de medische analyse van de lichaamssamenstelling. Zij zijn diepgeworteld in klantenkringen om BIA te ontwikkelen tot de nieuwe standaard voor medische analyse van de lichaamssamenstelling. 

Het grootste deel van het verkoopwerk van de Verkoopspecialist is digitaal. Onze klanten ervaren de best mogelijke koopervaring via live onlinepresentaties, webinars met experts of online congressen. Hiervoor gebruiken onze verkoopspecialisten onder meer een digitale filmstudio om hun klanten op competente en welsprekende wijze te inspireren over de medische analyse van de lichaamssamenstelling - tot de verkoop gesloten is.

 

Uw concrete taken:

 • Wij leiden u aan de hand van een gestructureerd opleidingsprogramma op tot specialist in de gevalideerde meting van de lichaamssamenstelling (BIA) en het gebruik daarvan in de medische omgeving.
 • Vervolgens bent u in hoge mate verantwoordelijk voor de ontwikkeling en vormgeving van de medische verkoopmarkt voor mBCA-meetapparatuur in België, Luxemburg en Nederland en heeft u de volle verantwoordelijkheid voor de verkoop.
 • U bouwt verkoopnetwerken op en bent enthousiast over medische BIA-meettechnologie.
 • U gebruikt professionele digitale apparatuur voor onlinepresentaties, live webinars en de productie van YouTube-content om uw potentiële klanten effectief te adviseren.
 • Vanaf het eerste contact tot het sluiten van de verkoop begeleidt u geïnteresseerden en wordt u intensief ondersteund door ons marketingteam.
 • U bent ook aanwezig in de markt en neemt als verkoopexpert deel aan handelsbeurzen en congressen of voert productdemonstraties uit op locatie bij onze klanten (verplaatsingen 10-20%).
 • U gaat werken in onze vestiging in Naarden, Nederland, en maakt deel uit van een internationaal team van verkoopspecialisten. Hier profiteert u van competente internationale verkoopcollega's en hun jarenlange ervaring.

 

Uw kwalificaties:

 • Je hebt een diploma/opleiding in voedingsmanagement, medische technologie of bedrijfskunde.
 • Je bent gemotiveerd en gepassioneerd door verkoop.
 • We zijn op zoek naar een Hunter met relevante ervaring, dus je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de directe verkoop.
 • Je bent een netwerker en voelt je thuis in digitale kanalen.
 • Je hebt uitstekende presentatievaardigheden en overtuigingskracht
 • U bent enthousiast en gepassioneerd over technische producten van hoge kwaliteit die uitleg vereisen.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands & Engels, Frans is een plus
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift, spreek je ook een woordje Frans dan is dit zeker een pre

 

Ons aanbod:

U kunt rekenen op een gemotiveerd internationaal team, een prestatiegerichte beloning en moderne technische apparatuur, waaronder smartphone en tablet. Daarnaast biedt seca je een goed pensioenregeling, 27 vakantiedagen per jaar en een dynamische en innovatieve werksfeer met gezamenlijke evenementen en nog veel meer...

Hebben we je interesse gewekt? Dan zien wij graag uw volledige sollicitatiedocumenten tegemoet, inclusief salarisverwachtingen en uw vroegst mogelijke startdatum recruitment.global@seca.com.